In de berichtgeving over (psychische) hulpverlening gaat het vaak over wachtlijsten, incidenten en personeelstekorten. Vraag en aanbod sluiten duidelijk niet op elkaar aan. Maar wie bepaalt wat ‘passende zorg’ en ‘de juiste zorg op de juiste plaats’ is? Ik heb samen met Bauke Koekkoek en andere onderzoekers en externe collega’s een bundel artikelen met praktische hulpmiddelen voor het vinden van de ‘match’ geschreven. Deze bundel is vanaf nu gratis te downloaden via deze link. 

 

 

Bijna iedere zorgprofessional vindt van zichzelf dat hij of zij het prima doet maar daar denken cliënten en collega’s toch soms net anders over. Wat een ‘goede relatie’ is, loopt dus nogal uiteen – en samen afstemmen is dus cruciaal. Hoe kun je methodisch samen werken aan passende zorg?

Ieder mens heeft een ‘match’ met anderen nodig maar deze verbindingen ontstaan niet vanzelf. Methodisch samenwerken is niet eenvoudig, maar valt wel te leren. Hulpverleners en studenten die bereid zijn om echt samen met de ander te zoeken naar de ‘match’, en in staat zijn zichzelf steeds kritisch onder de loep te nemen, zullen uiteindelijk meer en betere verbindingen maken met anderen. Dit boekje biedt handvatten daarbij.

 

Download de bundel gratis

Categorieën: Publicaties